Holdet bag ArtAcademy

Art Academy er fællesnavnet for en billedkunstnerisk undervisningsvirksomhed. Vi har base i Vestjylland på Kunstskolen Sønderbygaard, som er en stor gård beliggende i den smukke natur ved Vinderup. Skolen har snart 20 års jubilæum.


Fra den gamle hovedbygning driver vi en fysisk kunstskole med to store malestudier, galleri og smukke fælles opholdslokaler. Her får vi hver dag besøg af kunstnere og kursister, som ønsker at forbedre deres viden om maleri og billedkunst.


Fra samme adresse driver vi også den internetbaserede undervisningsportal: ArtAcademy.dk – din kunstskole på nettet. Som er kursisternes mulighed for at modtage undervisning i billedkunst over nettet.

Kunstskolen Sønderbygaard

På Kunstskolen Sønderbygaard afholdes en række intensive kurser i  maleri, keramik og kunstforståelse. Man kan deltage på enkeltstående workshops med et udvalgt tema og emne som fokus. Man kan følge en kursusrække, et weekend- eller et helt ugekursus. Endvidere har vi kursusforløb, hvor kursisterne møder op en gang om ugen og modtager undervisning på forskellige niveauer. Vi sørger for at der er progression i undervisningen, så kursisterne kan dygtiggøre sig over tid.


Kurserne kan anvendes som faglig uddannelse. Vi kan udstede vores egne kursus beviser. Kurserne kan også anvendes som en del af den virtuelle uddannelse på HF billedkunst. Her skal man dog kontakte VUC for at modtage pensum og tilmelde eksamen. Der er meget specielle regler for mulighederne for at deltage i undervisningen på HF på VUC.


Vi har i gennemsnit besøg af 120 glade kursister på Kunstskolen Sønderbygaard årligt, hvoraf langt de fleste kommer igen år efter år, kursus efter kursus. En stor del af vores daglige kursister er også tilknyttet den virtuelle kunstskole ArtAcademy.dk. Flere af vores hold fylder sig selv op med kursister, hvoraf nogle har gået her i over 10 år. Disse hold vises ikke i kursusoversigten, så kontakt os på mail, hvis du har et ønske om at deltage på et af de faste formiddags eller aftenhold.


En stor del af vores kursister, som gennem en årrække har modtaget undervisning på Kunstskolen Sønderbygaard er i dag selv enten undervisere, halv- eller hel professionelle kunstnere eller har job, hvor i billedkunsten har en central placering.

Kunstskolen Sønderbygaard 

Østergårdvej 7, 7830 Vinderup.

Læs mere om stedet på www.Kunstognatur.dk

 

www.ArtAcademy.dk

ArtAcademy.dk. – er din onlinekunstskolen. Sitet er udviklet på baggrund af vores kursisters ønske om forsat at blive fagligt undervist i et forum, som har karakter af en skolemæssig og uddannende undervisning. Da mange kursister bor meget langt væk, og en del i udlandet, har vi udviklet platformen, så vi kan undervise kursisterne via nettet.

Indholdet af Art Academy
Hver måned modtager kursisterne på nettet en opgave i form af en eller flere videofilm og medfølgende tekst. Opgaven, som er af visuel karakter kan afleveres via nettet, og vi kigger på billederne og tilbagesender en kommentar med forslag til yderligere udvikling.


To gange om året har netkursisterne mulighed for at tilkøbe medlemstræf, et fagligt kreativt forum med os. Her gennemgås opgaver fælles og der bliver givet ny inspiration til det næste halve års arbejde.
Ud over det faglige forum, er Art Academy også et socialt virtuelt mødested for kursister med fælles interesse. Vores medlemmer er både helt nye malere og kunstnere eller undervisere, som søger ny inspiration og et kreativt fællesskab.


Vi har rigtig mange medlemmer af Art Academy. Medlemsskaren tæller pt. malere fra Danmark, Sverige, Norge, Island, Grønland, Færøerne, Luxemburg og England.

 

Bag onlinekurserne og de fysiske står.
Kunstner og indehaver af Art Academy og Kunstskolen Sønderbygaard Christina Kjelsmark.

Christina er uddannet Cand. Mag i Kunsthistorie og samfundsfag og har 25 års erfaring som lektor i billedkunst.

Christina Kjelsmark er endvidere uddannet Mindful stress coach og modtager kursister til Art coaching.

Hun er anerkendt udøvende kunstner og tilknyttet Midtjyllands Kunstcenter i Bryrup, Danmarks største galleri, samt Galleri Glarsmidjan på Færøerne.
Christina Kjelsmark har udgivet en række fag- og undervisningsbøger om akvarel, tegning og akrylmaleri, samt to romaner.

Læs meget mere om Christina Kjelsmark på www.ChristinaKjelsmark.dk

 

Bag Layout og IT står.

Fotograf,  IT-nørd og designer: Stud. mag. i Kommunikation og medier Catharina Kjelsmark. Som oftest ses hun til hest eller på ATV slæbende på stort fotoudstyr, GoPro og Drone.

Læs mere om Catharina Kjelsmark på www.Cath-Art.dk

Endvidere har vi tilknyttet en række engagerede eksterne undervisere og sparringspartnere på både kunstskolen og Onlinekunstskolen.  

 

En kreativ og afslappende oplevelse på Kunstskolen Sønderbygaard

Vi har den filosofi, at et kursusophold hos os skal være en faglig, kreativ men også afslappende oplevelse. Derfor inkluder vi de fleste materialer i vores kurser.


Kompetent og inspirerende undervisning som tager udgangspunkt i dig og på dit niveau er en selvfølge.
Du skal ikke tænke på at købe maling. Det har vi klar til dig.


Du skal ikke slæbe staffelier og store kasser med materialer med. Alt står klar til dig i vores smukke atelier.
Du skal ikke tænke på termokander og flade madpakker, for vi står klar med kaffe og en dejlig frokost til dig.
Vi har en lille butik med materialer, hvor vi sælger lærreder, bøger, pensler, maling, skitsebøger, osv.


Det eneste vi ikke på forhånd inkluderer i prisen er lærreder. Det skyldes at malere har vidt forskellige ønsker til størrelse og kvalitet. Du kan selv medbringe lærreder, men du kan også købe dem her.
Du skal blot tilmelde dig kurset på hjemmesiden, afvente bekræftelse fra os, og så glæde dig indtil vi ses.